op naar onze eigen hoofdstad... Brussel

by - juni 07, 2019

Je kunt met je kids de hele wereld over trekken maar kennen ze eigenlijk hun eigen hoofdstad? Vanuit die gedachte ontstond het idee om een citytrip Brussel te doen met de kinderen.

Ditmaal geen uren in de auto of een vliegtuig maar anderhalf uur rijden naar Brussel. Ik ga hier geen hele beschrijving doen van ons parcours maar beperk me tot onze hoogtepunten / tips.

tip 1: Reserveer je parkeerplek op voorhand, dat is vaak een pak goedkoper en neemt (bij mij dan toch) de stress weg. Wij parkeerden ondergronds aan het justitiepaleis, Poelaertplein en betaalden 18 euro voor 3 dagen.

tip 2: Zoek een hotelletje op wandelafstand van de grote markt, niets leuker dan 's avonds te kuieren door de mensen massa in de straatjes rond de grote markt. Wij logeerden in het Galia hotel aan de vossenmarkt. Basis maar een kamer voor 5 (waarom ik dat zo belangrijk vind lees je in de vorige blog), we hadden zelfs een kamer voor 6 😁.

tip 3: Het muziekinstrumentenmuseum. Het gebouw op zich is al meer dan een bezoekje waard. Het art nouveau gebouw aan het koningsplein toont de grandeur van de jaren 1900. Wij ontdekten er muziekinstrumenten waar we nog nooit van gehoord hadden, naast de traditionele instrumenten. Via een audioguide kun je horen hoe de instrumenten klinken! Ps. Helemaal boven op het dak heb je een mooi zicht over Brussel.

tip 4: Eet een Brusselse wafel, ja ik weet het, toeristischer kan het niet worden maar voor de kinderen was dit zeker een hoogtepunt. We probeerden binnen te geraken bij Dandoy's maar dat bleek onbegonnen werk, dus trokken we naar the Waffle factory, niet de lekkerste wafel ooit maar de ervaring was super. Ps. De wafel met witte chocolade en aardbeien at ik toch helemaal op hoor :)

tip 5: Waarschuw je kinderen op voorhand over de grote van Manneke Pis. Wat een ontgoocheling! Het beeldje van een 30 tal centimeters achter een horde toeristen, mijn kinderen hadden duidelijk iets in de grote van de Eiffeltoren verwacht 😏

tip 6: Neem de metro richting jubelpark en breng een bezoek aan het legermuseum. Als je moet kiezen tussen Autoworld en het legermuseum, kies dan voor het legermuseum. De grote collectie vliegtuigen en de afdeling over de 2e wereldoorlog zijn zeker de moeite waard. Wist je dat je met je ticket van het legermuseum boven op de triomfboog kan?

tip 7: Stop voor je naar huis gaat in Elsene en doe er een wandeling tussen de Art-nouveau huizen. Wat een pareltjes. Mijn persoonlijk hoogtepunt van deze reis!

Enkele foto's van ons weekendje Brussel. Meer foto's vind je hier!



Onze volgende trip wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar. Onze roadtrip door Zweden, Noorwegen en Denemarken.

You May Also Like

0 reacties