over de bijna onmogelijke zoektocht naar betaalbare kamers voor 5

Vorige maand deelde ik ons Londen verhaal, wat we daar vonden lijkt bijna onmogelijk in andere grootsteden... een kamer voor 5.



Jullie kennen het probleem wellicht, de kinderen zijn nog te jong om alleen op een kamer te slapen in die vreemde grootstad, maar te groot voor een reisbedje. Een evidente keuze bij veel ouders (met meer dan 2 kinderen) is dan ook de troepen verdelen, maar waarom kunnen we niet gewoon allemaal samen op 1 kamer, net zo gezellig toch? 

Het aanbod 5 of 6 persoonskamers is er wel maar erg beperkt en vaak duur. De maatschappij is er blijkbaar nog steeds van overtuigd dat het gemiddelde gezin bestaat uit mama, papa en 2 kinderen, maar niets is minder waar. Denk maar aan de nieuwe gezinsvormen, de patchworkfamilies (oh wat is dit een heerlijk woord). Hebben die niet het recht om met het gezin op vakantie te gaan? Niet alleen in grootsteden maar ook in resorts zijn er zelden kamer voor gezinnen met 3 of 4 kinderen, laat staan met 5 of 6. 

Wanneer gaan de hoteleigenaars eens het licht zien en beseffen dat er massale vraag is naar betaalbare kamers voor grote gezinnen? 

Voor onze volgende trip vonden we wel een betaalbaar hotel in het centrum van Brussel. Benieuwd wat dat gaat geven! Meer daarover in de volgende blog

Tips over betaalbare hotels (onze streefprijs is 150 euro a 200 euro per nacht voor t hele gezin) zijn meer dan welkom. Amsterdam, Rome, Madrid, Barcelona, ... ze staan allemaal nog ons lijstje.


You May Also Like

0 reacties